vraag & antwoord

Moet het onderwerp van een brief achter ‘Betreft:’ met een hoofdletter of een kleine letter beginnen?

Taal en communiceren

Daar zijn geen vaste regels voor. Een organisatie of een briefschrijver mag zelf bepalen of het een hoofdletter of kleine letter moet zijn. Veel organisaties kiezen voor het zgn. Amerikaanse briefmodel. Daarin beginnen de regels van de vaste onderdelen van de brief (zoals de adressering, referentieregel, ondertekening) met een hoofdletter, dus ook de ‘Betreft-regel’. Een onderstreping kan worden […]

Daar zijn geen vaste regels voor. Een organisatie of een briefschrijver mag zelf bepalen of het een hoofdletter of kleine letter moet zijn. Veel organisaties kiezen voor het zgn. Amerikaanse briefmodel. Daarin beginnen de regels van de vaste onderdelen van de brief (zoals de adressering, referentieregel, ondertekening) met een hoofdletter, dus ook de ‘Betreft-regel’. Een onderstreping kan worden gebruikt om extra aandacht op het onderwerp te vestigen. Het is een kwestie van huisstijl, je kiest wat je het mooist en duidelijkst vindt en wat het beste de stijl van je organisatie weergeeft.

Reageer op dit artikel