vraag & antwoord

Moet je bij een brief met vervolgpagina’s steeds plaats en datum of de NAW-gegevens vermelden?

Taal en communiceren

Veel bedrijven hebben (ver)volgbladen waarop een beknopt briefhoofd staat: een ‘aan’-regel, een ‘datum’-regel en een regel met ‘vervolgblad’ (daarachter typ je de pagina van de brief, net als bij een fax) en eventueel het bedrijfslogo. NAW-gegevens en plaatsnaam worden niet herhaald. Heb je geen vervolgblad, gebruik dan hetzelfde soort papier (kleur, dikte) als het eerste […]

Veel bedrijven hebben (ver)volgbladen waarop een beknopt briefhoofd staat: een ‘aan’-regel, een ‘datum’-regel en een regel met ‘vervolgblad’ (daarachter typ je de pagina van de brief, net als bij een fax) en eventueel het bedrijfslogo. NAW-gegevens en plaatsnaam worden niet herhaald. Heb je geen vervolgblad, gebruik dan hetzelfde soort papier (kleur, dikte) als het eerste blad van de brief. Zaken die vaak op het vervolgblad bovenaan staan zijn:
– naam geadresseerde
– kenmerk/referentieregel
– datum
– paginanummer
Krijgt een brief de aanwijzing ‘vertrouwelijk’ of ‘spoed’, dan zet je dat helemaal bovenaan het vervolgblad.

Reageer op dit artikel