vraag & antwoord

Schrijf ik soortnamen altijd met een kleine letter?

Taal en communiceren

Soortnamen schrijf je met een kleine letter. Bij namen van instellingen, diensten, opleidingen, bedrijven enzovoort gelden bepaalde regels. De regels zijn vrij uitgebreid, maar in het kort komt het hierop neer: algemene aanduidingen en soortaanduidingen (bestuur, fonds enz.) krijgen geen hoofdletter (gemeenteraad, burgerlijke stand enz.). Als het namen zijn, krijgen de eerste letters van de […]

Soortnamen schrijf je met een kleine letter. Bij namen van instellingen, diensten, opleidingen, bedrijven enzovoort gelden bepaalde regels. De regels zijn vrij uitgebreid, maar in het kort komt het hierop neer: algemene aanduidingen en soortaanduidingen (bestuur, fonds enz.) krijgen geen hoofdletter (gemeenteraad, burgerlijke stand enz.). Als het namen zijn, krijgen de eerste letters van de eerste woorden, bijvoeglijke en zelfstandige naamwoorden een hoofdletter (Centrale Raad van Beroep, Hoge Raad).

Reageer op dit artikel