vraag & antwoord

Schrijf je functietitels, zoals directeur, met een hoofdletter of een kleine letter?

Taal en communiceren

Functietitels zijn gewone zelfstandig naamwoorden, dus je schrijft ze met een kleine letter. In de ondertekening van een brief worden de functietitels soms met een hoofdletter geschreven. Dit heeft met twee dingen te maken: 1) In een brief mag je de vaste onderdelen (adres, aanhef, ondertekening enz.) met een hoofdletter beginnen:Met vriendelijke groet,A. SmitDirecteur2) In het […]

Functietitels zijn gewone zelfstandig naamwoorden, dus je schrijft ze met een kleine letter. In de ondertekening van een brief worden de functietitels soms met een hoofdletter geschreven. Dit heeft met twee dingen te maken:
1) In een brief mag je de vaste onderdelen (adres, aanhef, ondertekening enz.) met een hoofdletter beginnen:
Met vriendelijke groet,
A. Smit
Directeur
2) In het Nederlandse bedrijfsleven gebruikt men vaak Engelse functietitels (Office Manager). Volgens de Engelse grammatica hoor je deze woorden met hoofdletters te schrijven, bijvoorbeeld ‘Head of Marketing’ of ‘Operations Manager’. Dit wordt nogal eens overgenomen in het Nederlandse taalgebruik.

Reageer op dit artikel