vraag & antwoord

Waar zet ik een punt als een zin eindigt met een woord tussen haakjes?

Taal en communiceren

Een zin eindigt altijd met een punt, ook als je eindigt met een woord tussen haakjes: ‘De manager liet een deel van het werk door zijn secretaresse uitvoeren (die daar erg goed in was).’ Staat er een volledige zin tussen haakjes, dan zet je een punt voor het laatste haakje: ‘De manager liet een deel van het […]

Een zin eindigt altijd met een punt, ook als je eindigt met een woord tussen haakjes: ‘De manager liet een deel van het werk door zijn secretaresse uitvoeren (die daar erg goed in was).’

Staat er een volledige zin tussen haakjes, dan zet je een punt voor het laatste haakje: ‘De manager liet een deel van het werk door zijn secretaresse uitvoeren. (Zij was daar erg goed in.)’ Na het haakje sluiten volgt dan geen punt meer.

Reageer op dit artikel