vraag & antwoord

Wat is de functietitel voor een mannelijke en een vrouwelijke ‘management assistent(e)’?

Taal en communiceren

De functietitel is afkomstig uit de Engels/Amerikaanse taal. Assistent (mannelijk) en assistente (vrouwelijk) zijn de Nederlandse vertalingen. Je kunt de fuctietitel op verschillende manieren schrijven omdat het geen ‘zuiver’ Nederlands begrip is. De  Engels/Amerikaanse versie wordt – net als andere functietitels – in het Nederlands ook veel gebruikt. Je kunt alle onderstaande benamingen gebruiken, alleen […]

De functietitel is afkomstig uit de Engels/Amerikaanse taal. Assistent (mannelijk) en assistente (vrouwelijk) zijn de Nederlandse vertalingen. Je kunt de fuctietitel op verschillende manieren schrijven omdat het geen ‘zuiver’ Nederlands begrip is. De  Engels/Amerikaanse versie wordt – net als andere functietitels – in het Nederlands ook veel gebruikt. Je kunt alle onderstaande benamingen gebruiken, alleen voor een man gebruik je per definitie de mannelijke vorm: assistent.
– managementassistent
– managementassistente
– Management Assistant
– Management Assistent(e)

Reageer op dit artikel