vraag & antwoord

Wat is het verschil tussen ‘afleveren’ en ‘aanleveren’?

Taal en communiceren

Van Dale maakt het volgende onderscheid in betekenis:aanleveren: bezorgen voor transportafleveren: op de bepaalde plaats bezorgen Er is een (klein) verschil in het gebruik van de twee werkwoorden. Aanleveren wordt vooral gebruikt bij bepaalde procesmatige handelingen en situaties, denk aan het aanleveren van materiaal voor de productie van een product. Een voorbeeld ter verduidelijking:Een postbode […]

Van Dale maakt het volgende onderscheid in betekenis:
aanleveren: bezorgen voor transport
afleveren: op de bepaalde plaats bezorgen
Er is een (klein) verschil in het gebruik van de twee werkwoorden. Aanleveren wordt vooral gebruikt bij bepaalde procesmatige handelingen en situaties, denk aan het aanleveren van materiaal voor de productie van een product. Een voorbeeld ter verduidelijking:
Een postbode levert een pakje af.
Een auteur levert kopij aan voor een uit te geven boek.

Reageer op dit artikel