vraag & antwoord

Wat is het voltooid deelwoord van beslissen: ‘beslist’ of ‘besloten’?

Taal en communiceren

Het is een beetje verwarrend omdat de betekenis van de woorden zo dicht bij elkaar liggen. Het gaat om twee verschillende werkwoorden: beslissen (vaststellen wat er moet gebeuren, uitmaken) en besluiten (kiezen wat er moet gebeuren). De vervoegingen zijn:beslissen: beslist, besliste, heeft beslistbesluiten: besluit, besloot, heeft besloten

Het is een beetje verwarrend omdat de betekenis van de woorden zo dicht bij elkaar liggen. Het gaat om twee verschillende werkwoorden: beslissen (vaststellen wat er moet gebeuren, uitmaken) en besluiten (kiezen wat er moet gebeuren).
De vervoegingen zijn:
beslissen: beslist, besliste, heeft beslist
besluiten: besluit, besloot, heeft besloten

Reageer op dit artikel