vraag & antwoord

Wat zijn voorbeelden van standaard Engelse slotzinnen?

Taal en communiceren

Nederlandse slotzinnen zijn vaan ouderwets (‘In afwachting verblijf ik’) en worden steeds meer ingewisseld voor ‘Hoogachtend’ of ‘Met vriendelijke groet’. In Engelse zakenbrieven is het taalgebruik directer. Je kunt afsluiten met een groet: ‘Yours sincerely’, ‘With kind regards’  of ‘Yours faithfully’ zijn o.a. gebruikelijk.  Functionele eindzinnen zijn bijvoorbeeld: I will be pleased to supply further information I will […]

Nederlandse slotzinnen zijn vaan ouderwets (‘In afwachting verblijf ik’) en worden steeds meer ingewisseld voor ‘Hoogachtend’ of ‘Met vriendelijke groet’. In Engelse zakenbrieven is het taalgebruik directer. Je kunt afsluiten met een groet: ‘Yours sincerely’, ‘With kind regards’  of ‘Yours faithfully’ zijn o.a. gebruikelijk. 

Functionele eindzinnen zijn bijvoorbeeld: 
I will be pleased to supply further information
I will be pleased to supply further details
I look forward to meeting you in April
We look forward to your reaction
We look forward to your order
We thank you for your trust in our firm
For further information please do not hesitate to contact us
Thank you for your attention
Thank you for your co-operation

Reageer op dit artikel