vraag & antwoord

Welke aanhef gebruik ik in een brief aan twee heren of twee dames met dezelfde achternaam?

Taal en communiceren

Omdat het twee verschillende personen zijn schrijf je: ‘Geachte heer Smit en heer Smit’ of ‘Geachte heren Smit en Smit’. Hetzelfde geldt voor twee dames. Het ziet er een beetje vreemd uit maar het is wel correct. Het blijven toch twee mensen die je afzonderlijk aanspreekt. Je kunt ook ‘Geachte heren’ of ‘Geachte dames’ schrijven.

Omdat het twee verschillende personen zijn schrijf je: ‘Geachte heer Smit en heer Smit’ of ‘Geachte heren Smit en Smit’. Hetzelfde geldt voor twee dames. Het ziet er een beetje vreemd uit maar het is wel correct. Het blijven toch twee mensen die je afzonderlijk aanspreekt. Je kunt ook ‘Geachte heren’ of ‘Geachte dames’ schrijven.

Reageer op dit artikel