vraag & antwoord

Worden de woorden in een brief afgebroken?

Taal en communiceren

In brieven probeer je altijd zo weinig mogelijk de woorden af te breken. Soms is dat natuurlijk onmogelijk, zeker bij lange woorden. Als het kan breek je zulke woorden af na een bestaand woord(deel), bijvoorbeeld: arbeids-omstandigheden. Of zoals dat grammaticaal correct is: konin-ginnensoep. In Word kun je het afbreken van woorden aan- en uitzetten. Kies […]

In brieven probeer je altijd zo weinig mogelijk de woorden af te breken. Soms is dat natuurlijk onmogelijk, zeker bij lange woorden. Als het kan breek je zulke woorden af na een bestaand woord(deel), bijvoorbeeld: arbeids-omstandigheden. Of zoals dat grammaticaal correct is: konin-ginnensoep.

In Word kun je het afbreken van woorden aan- en uitzetten. Kies in Opmaak eerst Alinea, dan Tekstdoorloop en klik dan het vakje voor Niet afbreken aan of haal het weg.

Reageer op dit artikel