vraag & antwoord

Zet je in een adres aan een echtpaar alleen de voorletters van de man ervoor?

Taal en communiceren

Als je van de man en de vrouw de voorletters weet zet je ze er bij voorkeur altijd bij: de heer P.T.J. Smit en mevrouw B. Smit-van Dam. Weet je alleen de initialen van de man maar niet van de vrouw (of andersom), dan zet je ‘De heer en mevrouw Smit-van Dam’.  Vroeger schreef men […]

Als je van de man en de vrouw de voorletters weet zet je ze er bij voorkeur altijd bij: de heer P.T.J. Smit en mevrouw B. Smit-van Dam.

Weet je alleen de initialen van de man maar niet van de vrouw (of andersom), dan zet je ‘De heer en mevrouw Smit-van Dam’.  Vroeger schreef men wel ‘De heer en mevrouw P.T.J. Smit’ of ‘De heer en mevrouw P.T.J. Smit-van Dam’. Dit wordt niet meer als correct beschouwd.

Reageer op dit artikel