vraag & antwoord

Zijn er alternatieven voor de openingszin ‘Naar aanleiding van uw brief …’?

Taal en communiceren

Als het functioneel is, kun je ‘Naar aanleiding van…’ natuurlijk gebruiken, maar niet als het een standaardbegin is. Er zijn genoeg alternatieven te bedenken die de brief aantrekkelijker maken om te lezen. De eerste zin is belangrijk, want met die zin trek je mensen ‘de brief in’. Welke beginzin je kiest ligt aan de inhoud van je […]

Als het functioneel is, kun je ‘Naar aanleiding van…’ natuurlijk gebruiken, maar niet als het een standaardbegin is. Er zijn genoeg alternatieven te bedenken die de brief aantrekkelijker maken om te lezen. De eerste zin is belangrijk, want met die zin trek je mensen ‘de brief in’. Welke beginzin je kiest ligt aan de inhoud van je brief (uitnodiging, verkoopbrief e.d.). Je kunt ook meteen met de deur in huis vallen. Een paar voorbeelden:

‘Graag informeren wij u over …’

‘Vanmorgen hebt u mij gevraagd …’

In uw brief van …’

‘Vorige week vertelde u ons …’

In het Adviesboek Correspondentie wordt aandacht besteed aan begin- en eindzinnen. je kunt het bestellen in de Shop.

Reageer op dit artikel