vraag & antwoord

Mag je een bedrijfsnaam in een tekst afkorten?

Taal en communiceren

Een naam afkorten kan wel, bijvoorbeeld als deze erg lang is. Leids Universitair Medisch Centrum wordt dan LUMC. Dit leest prettig en snel. En de lezer snapt wat je bedoelt, vooral als je de naam eerst een keer volledig hebt weergegeven. Thibo Bouwstaal In het geval van Thibo Bouwstaal is het echter het beste om […]

Een naam afkorten kan wel, bijvoorbeeld als deze erg lang is. Leids Universitair Medisch Centrum wordt dan LUMC. Dit leest prettig en snel. En de lezer snapt wat je bedoelt, vooral als je de naam eerst een keer volledig hebt weergegeven.

Thibo Bouwstaal

In het geval van Thibo Bouwstaal is het echter het beste om de bedrijfsnaam volledig te schrijven. De naam is niet erg lang en je kunt ‘m niet afkorten. Thibo Bouwstaal is de bedrijfsnaam en daarom is het het meest consequent deze naam aan te houden. Collega’s onder elkaar kunnen Thibo als ‘koosnaam’ gebruiken, maar deze is minder geschikt voor de ‘outsiders’.

Met dank aan Judith Winterkamp

Kijk ook eens bij:

Afkortingen; wanneer wel, wanneer niet?
‘Spreektaal’ tijdens het schrijven
Snel redigeren: 10 tips
Boek: Redigeren van teksten
Training: Redigeren van teksten

Reageer op dit artikel