vraag & antwoord

Aardrijkskundige namen

Taal en communiceren

Wanneer krijgen aardrijkskundige namen wel een streepje en wanneer niet? Aardrijkskundige namen waarvan het linkerdeel een woord is als Noord, Oost, Zuid, West, Centraal en Midden, krijgen een koppelteken. Het is dus Noord-Afrika, Oost-Brabant, Zuid-Holland, West-Friesland, Midden-Amerika en Centraal-Azië. Ook als je deze bijvoeglijk gebruikt, blijft het streepje staan: Noord-Afrikaanse Oost-Brabantse Zuid-Hollandse West-Friese Midden-Amerikaanse Centraal-Aziatische Er […]

Wanneer krijgen aardrijkskundige namen wel een streepje en wanneer niet?

Aardrijkskundige namen waarvan het linkerdeel een woord is als Noord, Oost, Zuid, West, Centraal en Midden, krijgen een koppelteken. Het is dus Noord-Afrika, Oost-Brabant, Zuid-Holland, West-Friesland, Midden-Amerika en Centraal-Azië. Ook als je deze bijvoeglijk gebruikt, blijft het streepje staan: Noord-Afrikaanse Oost-Brabantse Zuid-Hollandse West-Friese Midden-Amerikaanse Centraal-Aziatische Er zijn een paar aardrijkskundige namen die géén koppelteken hebben. Denk aan New York, Costa Rica en Sri Lanka. Als je deze namen bijvoeglijk maakt, dan blijft het woord streeploos: New Yorkse Costa Ricaanse Sri Lankaanse

Reageer op dit artikel