vraag & antwoord

Alle of allen

Taal en communiceren

Wanneer krijgen woorden als allen en enkelen een n? Voornaamwoorden als sommige en beide kunnen alleen een n krijgen als ze verwijzen naar personen. Als je ná sommige of beide een zelfstandig naamwoord kunt plaatsen dat al eerder in de tekst genoemd is, dan krijgt het woord geen n. Als dat niet mogelijk is, dan […]

Wanneer krijgen woorden als allen en enkelen een n?

Voornaamwoorden als sommige en beide kunnen alleen een n krijgen als ze verwijzen naar personen. Als je ná sommige of beide een zelfstandig naamwoord kunt plaatsen dat al eerder in de tekst genoemd is, dan krijgt het woord geen n. Als dat niet mogelijk is, dan krijgt het woord wél een n. Het is dus: Alle medewerkers zijn gekomen. Sommige (medewerkers) bleven nog wat napraten. Maar: Alle medewerkers zijn verschenen. Sommigen van hen bleven nog wat napraten. Immers, Sommigen medewerkers van hen bleven nog wat napraten is niet mogelijk.

Reageer op dit artikel