vraag & antwoord

Lease-auto of leaseauto

Taal en communiceren

Ik heb altijd leaseauto als één woord geschreven. In het nieuwe Groene Boekje zag ik dat het nu een streepje heeft. Waarom is dit veranderd? ‘Leaseauto’ wás inderdaad met een koppelteken. Maar sinds het Spellingbesluit-2005 worden samenstellingen met ingeburgerde Engelse woorden aan elkaar geschreven. Voorbeelden hiervan zijn allriskverzekering, bungeejumping, frontoffice, online en publicrelationsbureau. Dus het […]

Ik heb altijd leaseauto als één woord geschreven. In het nieuwe Groene Boekje zag ik dat het nu een streepje heeft. Waarom is dit veranderd?

‘Leaseauto’ wás inderdaad met een koppelteken. Maar sinds het Spellingbesluit-2005 worden samenstellingen met ingeburgerde Engelse woorden aan elkaar geschreven. Voorbeelden hiervan zijn allriskverzekering, bungeejumping, frontoffice, online en publicrelationsbureau. Dus het is ook leaseauto, leaseovereenkomst en leaseactiviteit.

Reageer op dit artikel