vraag & antwoord

Los of aan elkaar

Taal en communiceren

Bij mijn vorige werkgever schreven we verstandelijkgehandicapten als één woord. Waar ik nu werk, doen ze dat niet. Ik durf er niets van te zeggen, omdat ik zelf niet zeker ben. Wat is juist? In de zin Dit is een huis voor verstandelijk gehandicapten zegt verstandelijk iets over gehandicapten. Verstandelijk is dus een bijvoeglijk naamwoord […]

Bij mijn vorige werkgever schreven we verstandelijkgehandicapten als één woord. Waar ik nu werk, doen ze dat niet. Ik durf er niets van te zeggen, omdat ik zelf niet zeker ben. Wat is juist?

In de zin Dit is een huis voor verstandelijk gehandicapten zegt verstandelijk iets over gehandicapten. Verstandelijk is dus een bijvoeglijk naamwoord bij gehandicapten. Een kenmerk van een bijvoeglijk naamwoord is, dat het los geschreven wordt. Daarom schrijf je verstandelijk gehandicapten.

Reageer op dit artikel