vraag & antwoord

Paasdagen of paasdagen

Taal en communiceren

Waarom krijgt Kerstmis een hoofdletter, maar kerstdagen niet? De namen van feesten krijgen een hoofdletter: Goede Vrijdag, Pasen, Kerstmis. Ook is het Moederdag, Suikerfeest en Nieuwjaar. Zodra je een samenstelling maakt met de naam van een feest, dan verdwijnt de hoofdletter. Daarom is het inderdaad paasdagen, tweede paasdag en kerstvakantie. Ook informele aanduidingen zoals kerst […]

Waarom krijgt Kerstmis een hoofdletter, maar kerstdagen niet?

De namen van feesten krijgen een hoofdletter: Goede Vrijdag, Pasen, Kerstmis. Ook is het Moederdag, Suikerfeest en Nieuwjaar. Zodra je een samenstelling maakt met de naam van een feest, dan verdwijnt de hoofdletter. Daarom is het inderdaad paasdagen, tweede paasdag en kerstvakantie. Ook informele aanduidingen zoals kerst en pinkster krijgen een kleine letter. Maar pas op: Hemelvaartsdag schrijf je wél met een hoofdletter omdat die samenstelling in het geheel de naam van de feestdag is.

Reageer op dit artikel