vraag & antwoord

Samenstellingen met een naam

Taal en communiceren

Ik werk bij Curium. Hoe maak ik samenstellingen met de naam van onze organisatie? De regel is dat je samenstellingen die beginnen met een naam aaneen schrijft. Het is dus Mozartstraat, Piet Heinplein, Groene Boekjeregels en Management Supportlezer. Op grond van deze regel is Curiummedewerker correct. Vaak hebben mensen moeite met een samenstelling van een […]

Ik werk bij Curium. Hoe maak ik samenstellingen met de naam van onze organisatie?

De regel is dat je samenstellingen die beginnen met een naam aaneen schrijft. Het is dus Mozartstraat, Piet Heinplein, Groene Boekjeregels en Management Supportlezer. Op grond van deze regel is Curiummedewerker correct. Vaak hebben mensen moeite met een samenstelling van een naam met een gewoon woord. Wil je de naam van de organisatie beter laten uitkomen, dan kun je een koppelteken tussen Curium en het zelfstandig naamwoord zetten. Je krijgt dan Curium-medewerker, Curium-gebouw en Curium-uitgave. Voor welke schrijfwijze je ook kiest, zorg ervoor dat je met al je collega’s consequent en unaniem bent. Spreek bijvoorbeeld af dat jullie samenstellingen met Curium altijd mét een koppelteken schrijven. Zo weten alle medewerkers waar ze aan toe zijn. En jullie lezers ook!

Reageer op dit artikel