vraag & antwoord

WIA’er of WIA-er

Taal en communiceren

Sinds dit jaar bestaat de WIA. Hoe noem ik iemand die ‘in’ de WIA zit? Als je met een nieuw woord te maken hebt, kijk dan naar de schrijfwijze van een soortgelijk woord dat je wel kent. Door te zien hoe dat woord zich gedraagt, kun je achterhalen hoe het nieuwe woord zich moet gedragen. […]

Sinds dit jaar bestaat de WIA. Hoe noem ik iemand die ‘in’ de WIA zit?

Als je met een nieuw woord te maken hebt, kijk dan naar de schrijfwijze van een soortgelijk woord dat je wel kent. Door te zien hoe dat woord zich gedraagt, kun je achterhalen hoe het nieuwe woord zich moet gedragen. WIA kun je vergelijken met WAO. Het zijn allebei afkortingen met hoofdletters. Iemand in de WAO was een WAO’er, dus iemand in de WIA is een WIA’er.

Reageer op dit artikel