vraag & antwoord

Is het ‘van daaruit’, ‘van daar uit’ of ‘vandaaruit’?

Taal en communiceren

Welke (samengestelde) voorzetsels je aan elkaar schrijft, hangt af van de betekenis van je zin. Daarnaast zijn er regels voor het aaneenschrijven van voorzetsels. Daarover bestaat geen honderd procent duidelijkheid. Ze zijn erg uitgebreid, en je kunt ze nalezen in de Schrijfwijzer van Jan Renkema. Het beste kun je in dit geval schrijven: van daaruit. […]

Welke (samengestelde) voorzetsels je aan elkaar schrijft, hangt af van de betekenis van je zin. Daarnaast zijn er regels voor het aaneenschrijven van voorzetsels. Daarover bestaat geen honderd procent duidelijkheid. Ze zijn erg uitgebreid, en je kunt ze nalezen in de Schrijfwijzer van Jan Renkema.

Het beste kun je in dit geval schrijven: van daaruit.

Ervan uitgaan: hoe schrijf je dat?
Hoe kun je zien of een woord mannelijk of vrouwelijk is?
Is het ‘beide’ of ‘beiden’, ‘sommige’ of ‘sommigen’?
Boek: Spelling en taaltips
Training: Kei in taal

Meer tips?

Meer taal- en schrijftips vind je in de e-paper Schrijven met lef, die je gratis kunt aanvragen (pdf).

 

 

Reageer op dit artikel