vraag & antwoord

‘Hoe netwerk ik zonder me opdringerig te voelen?’

Taal en communiceren

Drie tips: Stap uit je comfortzoneNetwerken is een kwestie van ontdekken. Lastig misschien, maar op iemand afstappen blijft de belangrijkste les. Bedenk: de ander vindt het ook interessant om nieuwe mensen te leren kennen. Als je ergens heengaat waar je iedereen al kent, kun je net zo goed thuisblijven. Help de anderProbeer geen visitekaartjes te […]

Drie tips:

Stap uit je comfortzone
Netwerken is een kwestie van ontdekken. Lastig misschien, maar op iemand afstappen blijft de belangrijkste les. Bedenk: de ander vindt het ook interessant om nieuwe mensen te leren kennen. Als je ergens heengaat waar je iedereen al kent, kun je net zo goed thuisblijven.

Help de ander
Probeer geen visitekaartjes te verzamelen en deel ze ook niet uit. Stel liever open vragen. Vraag niet: ‘Wat doe je zoal in het dagelijks leven?’ Dan zeggen mensen alleen iets als: ‘Ik ben accountant.’ Vraag liever: ‘Wat heeft je deze week beziggehouden?’ Deze aanpak levert niet alleen interessantere gesprekken op maar ook echt een kans de ander te helpen.

Ga niet fladderen
Denk niet te snel dat een contact niets zal opleren. Besef dat een netwerkbijeenkomst niet is bedoeld om alle gasten te spreken, maar om een paar goede relaties op te doen.

Bron: Jochem Klijn van Netwerken.nl

Bezoek Management Support Live en kom interessante collega-secretaresses tegen!

Reageer op dit artikel