vraag & antwoord

Ik begin met …? Of ik begin aan…?

Taal en communiceren

Wat is juist: ‘ik begin vanmiddag met het uitwerken van de notulen’, of ‘ik begin vanmiddag aan het uitwerken van de notulen’? Volgens Van Dale gebruik je beginnen met als je het allereerste deel van een handeling of van een reeks samenhangende handelingen bedoelt. Wil je zeggen dat je ergens aan gaat werken, dan gebruiken […]

Wat is juist: ‘ik begin vanmiddag met het uitwerken van de notulen’, of ‘ik begin vanmiddag aan het uitwerken van de notulen’?

Volgens Van Dale gebruik je beginnen met als je het allereerste deel van een handeling of van een reeks samenhangende handelingen bedoelt.

Wil je zeggen dat je ergens aan gaat werken, dan gebruiken we bij voorkeur het voorzetsel aan. Advies is dan ook om te schrijven/zeggen: ik begin vanmiddag aan het uitwerken van de notulen.

Alles weten over taal en spelling? Schrijf je dan in voor de workshop Eerste hulp bij taalkwesties, op de komende Workshopdagen!

Reageer op dit artikel