vraag & antwoord

“Mijn manager zet wel eens L.S. boven een mail aan meerdere personen. Volgens mij is dat niet meer toegestaan. Klopt dat?” L.S. staat voor Lectori salutem en betekent ‘den lezer heil’. Voor een algemene aanhef lijkt dit een prima oplossing. Maar L.S. is heel ouderwets en past niet in een eigentijdse brief of mail. Ik […]

“Mijn manager zet wel eens L.S. boven een mail aan meerdere personen. Volgens mij is dat niet meer toegestaan. Klopt dat?”

L.S. staat voor Lectori salutem en betekent ‘den lezer heil’. Voor een algemene aanhef lijkt dit een prima oplossing. Maar L.S. is heel ouderwets en past niet in een eigentijdse brief of mail. Ik raad je aan om het niet meer te gebruiken. Lezers voelen zich meer aangesproken als je start met Beste collega’s, Geacht bestuur of Beste bewoners van het Statenkwartier. Als je de groep niet kunt duiden, is Geachte dames en heren ook heel geschikt.

Tijdens de Workshopdagen kun je meedoen aan de workshop Eerste hulp bij taalkwesties.

Schrijf jij foutloos?
Doe ook eens de Taaltest op de homepage.
25 elementaire schrijfregels [Vakbase]
Een uitnodigende sollicitatiebrief schrijven [Vakbase]

Reageer op dit artikel