vraag & antwoord

Ik ben bezig met de uitnodigingen voor de afscheidsreceptie van mijn directeur. Er zijn nogal wat genodigden met een titel. Mijn vraag is: Als je in de adressering ‘De weledelgeleerde heer’ gebruikt, moet dan de titel (dr., drs.) ook nog volgen? Ja, je vermeldt op die regel de afgekorte titel. De juiste schrijfwijze is: Bedrijfsnaam […]

Ik ben bezig met de uitnodigingen voor de afscheidsreceptie van mijn directeur. Er zijn nogal wat genodigden met een titel. Mijn vraag is:

Als je in de adressering ‘De weledelgeleerde heer’ gebruikt, moet dan de titel (dr., drs.) ook nog volgen?

Ja, je vermeldt op die regel de afgekorte titel. De juiste schrijfwijze is:

Bedrijfsnaam
De weledelgeleerde heer dr. J.H. Jansen, arts
adres
postcode woonplaats

Je kunt de titulatuur ook op twee regels zetten omdat deze wat lang is:
De weledelgeleerde heer
dr. J.H. Jansen, arts
Adres
Postcode woonplaats

Reageer op dit artikel