vraag & antwoord

Hoe vertaal je FAQ in het Nederlands?

Taal en communiceren

Op websites zie je vaak het woord FAQ. Deze afkorting staat voor frequently asked questions. FAQ is erg Engels en daarom hebben sommige bedrijven liever de Nederlandse vertaling van het woord. Maar hoe schrijf je die? Regelmatig zie je: veel gestelde vragen Maar als je dat letterlijk neemt, betekent dat eigenlijk dat het aantal gestelde vragen groot […]

Hoe vertaal je FAQ in het Nederlands?

Op websites zie je vaak het woord FAQ. Deze afkorting staat voor frequently asked questions. FAQ is erg Engels en daarom hebben sommige bedrijven liever de Nederlandse vertaling van het woord. Maar hoe schrijf je die?

Regelmatig zie je:

veel gestelde vragen

Maar als je dat letterlijk neemt, betekent dat eigenlijk dat het aantal gestelde vragen groot is. Dat is niet wat je wilt zeggen. Dus is het:

veelgestelde vragen

Want het zijn vragen die veel worden gesteld.

Reageer op dit artikel