vraag & antwoord

Afdelingen met een hoofdletter schrijven: is dat juist?

Taal en communiceren

Bij ons op kantoor schrijven we de afdelingen met een hoofdletter. Dat geldt ook voor de afdelingen Administratie en het Secretariaat. Klopt dat wel? 

Afdelingen met een hoofdletter schrijven: is dat juist?

In onze taal krijgen alleen unieke namen een hoofdletter. Dat geldt dus voor jouw eigen naam en ook voor de naam van een afdeling. Vandaar dat Human resource management en Planning & Control met hoofdletters worden geschreven. Maar sommige afdelingen zijn heel algemeen en meer vakgebieden dan namen van een afdeling. Dat geldt bijvoorbeeld voor de afdelingen boekhouding, secretariaat, administratie en marketing. Het Groene Boekje adviseert deze afdelingen met een kleine letter te schrijven.

Administratie en secretariaat

Ik kan me voorstellen dat jullie ook de afdelingen Administratie en Secretariaat met een hoofdletter schrijven. Jullie zien Administratie en Secretariaat blijkbaar echt als de namen van deze afdelingen. Dan is de hoofdletter logisch en bovendien wel zo consequent.

Judith Winterkamp

Auteur

Judith Winterkamp is trainer en coach in zakelijke communicatie (schriftelijk en mondeling). Voor Management Support geeft zij schrijftrainingen als Creatief zakelijk schrijven, Kei in taal en Notuleren in Excel. Daarnaast publiceert zij over schrijven en spelling. Heb je een (taal)vraag, mail dan naar: info@judithwinterkamp.nl. Elke maand selecteert Judith vragen die zij in de rubriek Spelling en Taal beantwoordt.

Reageer op dit artikel