nieuws

ABN Amro beste werkgever van 2004

Coördineren

ABN Amro is opnieuw winnaar geworden van het Intermediair Beste Werkgevers Onderzoek in de profitsector. Twee andere banken, ING en Rabobank, staan op twee en drie.

ABN Amro is opnieuw winnaar geworden van het Intermediair Beste Werkgevers Onderzoek in de profitsector. Twee andere banken, ING en Rabobank, staan op twee en drie.

Intermediair ondervroeg in 117 grote bedrijven managers over primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, sociaal beleid, personeelsbeleid en bedrijfscultuur. De non-profitsector is dit voorjaar al onderzocht. Aan het eind van het jaar worden beide onderzoeken samengevoegd.

Bij ABN Amro en ook bij de twee andere banken in de top-3 worden hoge startsalarissen betaald en krijgen werknemers een dertiende en een veertiende maand. Er is een 36-urige werkweek en veel managers werken in deeltijd.

Meer dan driekwart van de onderzochte werkgevers heeft geregeld dat zijn werknemers voorrang krijgen bij medische behandelingen en bijna alle bedrijven hebben een RSI-beleid. Verder kun je bij sommige bedrijven gebruikmaken van de diensten van een psycholoog of een opvoeddesk of kun je deelnemen aan een cursus stoppen met roken.

 

Reageer op dit artikel