nieuws

Afluisteren zakelijk gesprek mag!

Coördineren

Ontslag op basis van afluisteren is voortaan mogelijk voor Nederlandse werkgevers. Voorwaarde is wél dat de afgeluisterde gesprekken ‘zakelijk’ zijn, dus over het werk of de arbeidsrelatie gaan.

Ontslag op basis van afluisteren, is voortaan mogelijk voor Nederlandse werkgevers. Voorwaarde is wél dat de afgeluisterde gesprekken ‘zakelijk’ zijn, dus over het werk of de arbeidsrelatie gaan.

De kantonrechter in Breda concludeerde dat een werkgever een geheime geluidsband mag laten meelopen met telefoongesprekken van werknemers om deze later te kunnen ontslaan. Het bedrijf dat het geding had aangespannen, wilde door het afluisteren het disfunctioneren van een werknemer bewijzen om hem zo te kunnen ontslaan.

De betreffende werknemer wilde zelf ook vertrekken bij zijn baas, maar eiste in geval van ontslag een afkoopsom. Ook maakte hij bezwaar tegen het in het geheim opnemen van een telefoongesprek. Het zou gaan om onrechtmatig bewijs, omdat hij niet van tevoren op de hoogte was gesteld van de opname.

De Bredase kantonrechter zag echter geen bezwaar tegen de opnamen. Het zou gaan om een gesprek over de uitvoering van de arbeidsrelatie. Op basis van de bandopname concludeerde hij tevens dat de werknemer met stemverheffing sprak en herhaaldelijk krachttermen gebruikte. Dit deed hem besluiten de arbeidsovereenkomst te ontbinden en de werknemer geen ontslagvergoeding toe te kennen.

Bron: P&O Actueel.

Reageer op dit artikel