nieuws

Contact met collega’s houdt Nederlander op kantoor

Coördineren

Ondanks de technische mogelijkheden die in de laatste jaren zijn ontwikkeld om thuis of op andere locaties te kunnen werken, blijken veel mensen de voorkeur te geven aan ‘werken op de zaak’. Dat is niet alleen vanwege de daar aanwezige applicaties en informatiemiddelen. Nee… het zijn de collega’s die ’t hem doen.

Ondanks de technische mogelijkheden die in de laatste jaren zijn ontwikkeld om thuis of op andere locaties te kunnen  werken, blijken veel mensen de voorkeur te geven aan ‘werken op de zaak’. Dat is niet alleen vanwege de daar aanwezige applicaties en informatiemiddelen. Nee… het zijn de collega’s die ’t hem doen. Dat blijkt uit onderzoek van SD WORKX, uitgevoerd tijdens Performa 2007 in Utrecht.

49 procent van de ondervraagden ziet het gemis aan sociale contacten met collega’s als belangrijke reden om niet (vaak) thuis te gaan werken. Bovendien is 47 procent ervan overtuigd dat de bedrijfscultuur in Nederland over het algemeen nog niet is ingesteld op thuiswerken. Een derde van de respondenten denkt daarnaast dat het merendeel van de werknemers het liefst op kantoor werkt vanwege de aanwezige applicaties en informatiemiddelen.
Wél geeft 84 procent van de ondervraagden aan dat de opkomst van online tools en het gebruik van e-mail zorgen voor een vervaging van de grenzen tussen werk en privé.

Reageer op dit artikel