nieuws

De beste baas

Coördineren

Is jouw baas de perfecte leider? Geef hem dan direct op voor de Beste Baas Award. Deze verkiezing is op 17 oktober begonnen en op 24 maart 2004 wordt de prestigieuze prijs uitgereikt. Snel opgeven dus!

Is jouw baas de perfecte leider? Geef hem dan direct op voor de Beste Baas Award. Deze verkiezing is op 17 oktober begonnen en op 24 maart 2004 wordt de prestigieuze prijs uitgereikt. Snel opgeven dus!

Het ondernemersblad Bizz organiseert net als vorig jaar de Beste Baas Award (BBA). Dat gebeurt in samenwerking met verzekeraar AMEV. De verkiezing beloont de ondernemer die goede bedrijfsresultaten zonder enige moeite kan combineren met goed werkgeverschap. Elke baas die een eigen bedrijf heeft of het grootste deel van de aandelen van een bedrijf bezit, mag meedingen naar de BBA.

Winnaar
Vorig jaar is de verkiezing gewonnen door Gert Krijgsman, de directeur van Kop Beveiliging. Dit is een bedrijf met twintig medewerkers uit Leerdam. De winnaar en zijn personeel wonnen een reis naar Barcelona.

Aanmelden
Ook jij mag je baas aanmelden voor de Award. Veel bazen durven zichzelf niet aan te melden omdat ze te bescheiden zijn. Voor de verkiezing van 2003 werden ruim 650 bazen aangemeld. De organisatoren hopen dit jaar op nog meer deelnemers. Iedereen die zich aanmeldt, krijgt een deelnameformulier toegestuurd. Zodra dit is teruggestuurd, dingt je baas mee naar de Beste Baas Award 2004. Opgeven kan via www.zibb.nl.

Tips
Aan welke eisen moet je baas voldoen om kans te maken op de BBA? Een aantal tips:

  • hecht niet aan status, maar aan de waarde die iedere medewerker voor het bedrijf heeft;
  • schaf memo’s of videoboodschappen af: houd wekelijks een korte bespreking;
  • laat je mensen ondernemer zijn binnen de structuur van het bedrijf;
  • als er slecht nieuws te melden is zoals een reorganisatie, doe dat dan zelf;
  • wees solidair met werknemers;
  • reken het begeleiden van zieken tot je eigen takenpakket;
  • houd de organisatie constant onder druk;
  • loop bij voorkeur enkele keren per dag door het bedrijf en ken de mensen bij naam.

Reageer op dit artikel