nieuws

Haal meer uit je medewerkers

Coördineren

Je kunt als leidinggevende een aantal dingen doen om politieke spelletjes door medewerkers op je afdeling te voorkomen. Maak je zelf constructief gebruik van een beetje politiek, dan haal je meer uit je medewerkers.

Je kunt als leidinggevende een aantal dingen doen om politieke spelletjes door medewerkers op je afdeling te voorkomen. Maak je zelf constructief gebruik van een beetje politiek, dan haal je meer uit je medewerkers.

Duidelijke doelstellingen
Zorg ervoor dat je medewerkers duidelijke doelstellingen, functieomschrijvingen en werkplannen hebben. Zo perk je de ruimte in die mensen hebben om politieke spelletjes te ondernemen en onproductieve activiteiten te ontplooien.

Middelen
Zorg ervoor dat je medewerkers beschikken over alle middelen die ze nodig hebben om hun werk te doen. Daarmee voorkom je politieke trucjes om ergens in de organisatie budget, capaciteit, machines en materialen te vinden.

Vermijd bureaucratie
Je kunt veel sympathie winnen bij je medewerkers door de bureaucratie te verlichten. Zorg voor een goede afhandeling van functioneringsgesprekken, salarisverhogingen, aanvragen van vakantiedagen, reiskostenvergoedingen en klachten.

Belangen
Besteed aandacht aan de belangen van je medewerkers. Daardoor kun je veel van mensen gedaan krijgen. De meeste medewerkers zijn gevoelig voor de balans tussen werk en privé, doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden en status.


 

Reageer op dit artikel