nieuws

Hoe creatief is het bedrijf waar jij werkt?

Coördineren

Werk je bij een klein bedrijf, dan heb je kans dat jouw manager creatief is in het bedenken van oplossingen voor een probleem. In ieder geval creatiever dan de meeste leidinggevenden in een groot bedrijf.

Werk je bij een klein bedrijf, dan heb je kans dat jouw manager creatief is in het bedenken van oplossingen voor een probleem. In ieder geval creatiever dan de meeste leidinggevenden in een groot bedrijf.

Uit onderzoek blijkt dat ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf (MKB) veel innovatiever zijn dan grote bedrijven. Kleine bedrijven hebben vaak minder geld en personeel. Daarom moeten zij een stuk creatiever zijn.

Lui
Hoogleraar Henk Volberd deed een onderzoek onder 145 bedrijven. Volgens hem zijn multinationals en andere grote bedrijven lui en risicomijdend. Deze bedrijven zouden een voorbeeld moeten nemen aan het MKB. Kleine bedrijven hebben hun organisatie meestal flexibel opgebouwd. Zo kunnen ze snel veranderen. Grote bedrijven hebben meer problemen, maar zijn ondanks dat gegeven toch minder flexibel. Volgens de hoogleraar zien grote bedrijven hun kansen niet. ‘Kleine bedrijven zijn veel vindingrijker, leniger en hebben minder last van een teveel aan informatie.’

 

Reageer op dit artikel