nieuws

Lekker huiselijk

Coördineren

Van de hogere managers die geregeld een dagje thuiswerken doet bijna de helft dat lekker in z’n pyjama. Logisch dat zij dan niet staan te springen om mee te werken aan een videoconferentie. En beschikken zij over een ‘slimme telefoon’? Dan is de kans groot dat ‘ie wordt opgenomen op het toilet.

Van de hogere managers die geregeld een dagje thuiswerken doet bijna de helft dat lekker in z’n pyjama. Logisch dat zij dan niet staan te springen om mee te werken aan een videoconferentie. En beschikken zij over een ‘slimme telefoon’? Dan is de kans groot dat ‘ie wordt opgenomen op het toilet. Dat blijkt uit een onderzoek van Avaya, een leverancier van communicatienetwerken en -diensten voor de zakelijke markt.
Er werden 2200 managers in de Verenigde Staten, Groot Brittannië en Australië ondervraagd.

Ruim de helft van de ondervraagden heeft al eens een conference call bijgewoond met enkel een badjas of nog minder aan. Het hoger management blijkt verder een meer ontspannen werkstijl aan te nemen. Ook blijkt dat gebruikers van smartphones sneller reageren en vaker communiceren dan gebruikers van een traditionele mobiele telefoon.

Bij gebruikers van de slimme telefoons is de kans groot dat ze hun telefoon opnemen op het toilet. 63 procent van de gebruikers van zo’n smartphone geeft bovendien toe tijdens vergaderingen onder tafel te e-mailen. Deze groep checkt ook twee keer zo vaak e-mail en sms tijdens privéaangelegenheden zoals bruiloften en begrafenissen.

Bron: zibb.nl

 

Reageer op dit artikel