nieuws

Mailbox overstroomt tijdens vakantie

Coördineren

Na twee weken vakantie hebben professionele gebruikers bij terugkomst meer dan 100 nieuwe mails in hun inbox en voicemails op hun antwoordapparaat.

E-mail blijkt zoveel gebruikt te worden als communicatiemiddel, dat mailboxen ook tijdens de vakantie bedolven worden onder nieuwe berichten. Het kost gemiddeld bijna een hele dag om door de nieuwe berichten heen te ploeteren en weer productief te kunnen zijn.

 

300 berichten

Een vijfde van de mensen treft na twee weken verlof meer dan 100 nieuwe e-mail- en voicemailberichten aan, 7 procent zegt zelfs meer dan 300 berichten door te moeten worstelen. Amerikaanse mailboxen worden erger getergd dan Europese; maar liefst 45 procent van de mailboxen in de VS bevat meer dan 100 berichten, tegen 19 procent van de Europese.

 

Doornemen

Op de vraag hoe lang het duurt om al die berichten door te nemen en zonodig te beantwoorden geeft 42 procent van de respondenten aan meer dan een halve dag nodig te hebben. Maar liefst 30 procent van de respondenten is daar zelfs één tot twee hele dagen mee bezig. Zoals te verwachten vanwege hun overvolle mailboxen, blijken Amerikaanse vakantiegangers daar duidelijk langer over te doen dan hun Europese collega’s.

 

Reageer op dit artikel