nieuws

Manage je vakantie

Coördineren

Staat je vakantie voor de deur en wil je relaxed de kantoordeur achter je dichttrekken? Plan dan een aantal zaken van tevoren. Je zult nog meer van je vakantie genieten als je weet dat het op je werk goed geregeld is. Zet voor je in auto, trein of vliegtuig stapt een aantal zaken op een rij.

Staat je vakantie voor de deur en wil je relaxed de kantoordeur achter je dichttrekken? Plan dan een aantal zaken van tevoren. Je zult nog meer van je vakantie genieten als je weet dat het op je werk goed geregeld is. Zet voor je in auto, trein of vliegtuig stapt een aantal zaken op een rij.

Werk met een nog-te-doen-lijst waarop niet alleen staat wat je nog wilt afhandelen, maar ook wat je na je vakantie als eerste wilt aanpakken. Dan kom je bij terugkomst makkelijker in je ritme.

Geef de lijst aan je manager of aan een goede collega. Vraag hen om projecten en taken toe te voegen die zich tijdens je vakantie aandienen.

Vraag je collega’s en je manager om in je agenda vergaderingen, deadlines en bijeenkomsten te noteren waar je na je vakantie bij moet zijn.

Laat bij een collega een lijst achter met namen van mensen met wie je de afgelopen weken contact hebt gezocht. Zet op de lijst wat de aanleiding was. Vraag je collega om eventuele telefoontjes van mensen op die lijst af te handelen.

Reageer op dit artikel