nieuws

Managementinformatie als noodzakelijk kwaad

Coördineren

Managementinformatie is noodzakelijk, het is belangrijk werkterrein voor iedere personeelsmanager. Meestal vinden personeelsfunctionarissen het echter lastig om harde cijfers te gebruiken. Het boek ‘Sturen op informatie ken- en stuurgetallen voor P&O’ biedt uitkomst.

Managementinformatie is noodzakelijk, het is belangrijk werkterrein voor iedere personeelsmanager. Meestal vinden personeelsfunctionarissen het echter lastig om harde cijfers te gebruiken. Het boek ‘Sturen op informatie ken- en stuurgetallen voor P&O’ biedt uitkomst.

Het gebruiken van hard cijfermateriaal is niet voor iedere personeelsfunctionaris weggelegd. Toch behoort het tot een van zijn belangrijkste taken. In het boek ‘Sturen op informatie ken- en stuurgetallen voor P&O’ wordt de moeilijke kant van het vakgebied van de personeelsfunctionaris toegankelijk gemaakt. Het boek komt uit in de serie P&O in uitvoering en is geschreven door Rolf Baarda.

Voorbeelden
Baarda beschrijft, onder andere aan de hand van voorbeelden, hoe de personeelsfunctionaris snel en efficiënt informatie kan verzamelen en analyseren. Met behulp van kengetallen en stuurgetallen kan hij snel de belangrijke ontwikkelingen en knelpunten binnen een organisatie in kaart brengen. Dit is handig voor zijn klanten, de managers en leidinggevenden.

Context
Volgens de auteur staan de getallen nooit op zichzelf, ze worden telkens binnen de context van de organisatiepraktijk geplaatst. Hierdoor krijgen de droge cijfers ook werkelijk een betekenis waardoor het makkelijk wordt om ermee te werken. Het boek van Baarda kost 31,75 euro. Het is te bestellen via managementboek.nl.

 

Reageer op dit artikel