nieuws

Manager krijgt rapportcijfer 6,8

Coördineren

Hoe functioneert jouw manager? Volgens een onderzoek krijgt hij/zij gemiddeld een 6,8 van de werknemers. Over de coachende, motiverende en leidinggevende capaciteiten zijn medewerkers het minst tevreden. Meer dan een kwart van de respondenten geeft hier een onvoldoende voor.

Hoe functioneert jouw manager? Volgens een onderzoek krijgt hij/zij gemiddeld een 6,8 van de werknemers. Over de coachende, motiverende en leidinggevende capaciteiten zijn medewerkers het minst tevreden. Meer dan een kwart van de respondenten geeft hier een onvoldoende voor.

Niet slecht

Ondanks de vele onvoldoendes doen managers het over het algemeen niet slecht. De Nederlandse manager krijgt van zijn medewerkers gemiddeld een 6,8. Werknemers die zelf leidinggeven zijn over hun eigen presteren als manager wel meer tevreden dan over het presteren van hun manager. Zij geven zichzelf als manager namelijk gemiddeld een 7,4. Met name op het gebied van coachen, eerlijkheid en betrokkenheid waarderen leidinggevende werknemers de eigen prestatie beter dan die van hun manager.

Grote mond


De ondervraagde leidinggevenden vinden prestaties, communicatieve vaardigheden en ervaring de belangrijkste succesfactoren voor een carrière. Een opmerkelijk significant verschil is dat mannen het belangrijker vinden dan vrouwen om bereid te zijn om uitgezonden te worden naar het buitenland. Mannen waarderen dit met een 4,3 en vrouwen met een 3,3. Uit het onderzoek blijkt verder dat oudere managers (40+) uiterlijk en een grote mond veel minder belangrijk vinden dan managers tussen de 18-39 jaar.

Top-5

De belangrijkste factoren (met rapportcijfer) om carrière te maken zijn volgens de ondervraagden:

1. Prestaties 8,1
2. Communicatief sterk 7,8
3. Ervaring 7,6
3. Collegialiteit 7,6
5. Vooropleiding 7,2
5. Charisma 7,2
5. Jezelf verkopen 7,2

De top-5 minst belangrijke carrièrefactoren zijn:

1. Liefdesrelaties op het werk 3,4
2. Bereid tot uitzending buitenland 3,9
3. Geslacht 3,9
4. Slijmen bij leidinggevende 4,3
5. Etniciteit 4,4

Reageer op dit artikel