nieuws

Managers food

Coördineren

Een saucijzenbroodje, een broodje kroket of een uitsmijter; ze staan alledrie in de top vijf ongezondste én populairste lunchgerechten. Ze zijn verkrijgbaar in bedrijfskantines. Dankzij deze overheerlijke gerechten heeft ruim tien procent van de managers last van overgewicht.

Een saucijzenbroodje, een broodje kroket of een uitsmijter; ze staan alledrie in de top vijf ongezondste én populairste lunchgerechten. Ze zijn verkrijgbaar in bedrijfskantines. Dankzij deze overheerlijke gerechten heeft ruim tien procent van de managers last van overgewicht.

Herken je dit: je neemt je eigen brood mee naar je werk maar neem je tijdens de lunchpauze ook nog een kroketje uit de bedrijfskantine. Of wat dacht je van een lekkere uitsmijter met kaas of een salade met een ‘vleugje’ mayonaise. Het zijn allemaal verleidelijke gerechten, zeker als je trek hebt na een ochtend hard werken.

Overgewicht
Uit onderzoek blijkt dat ruim tien procent van de managers last heeft van overgewicht, dankzij deze lekkere lunches. Ze eten vaak te vet en te eenzijdig. Hun lunch bestaat meestal uit een uitsmijter, een broodje kroket of een rookworst. Deze gerechten bevatten behoorlijk wat calorieën, te weinig groenten en weinig vitamines. Niet echt goed voor de gezondheid dus!

Eetpatroon
Vooral mannen jonger dan 26 jaar en mannen tussen de 40 en 45 jaar blijken vaak snacks te eten. De cateraars Sodexho, Compass en Albron, die samen 80 procent van de markt voor bedrijfsrestaurants in handen hebben, leveren allemaal hetzelfde soort producten. De basisproducten in de kantine worden voor een deel betaald door de werkgever. Aangeraden wordt om de kantine aan te vullen met luxeproducten. Door gezonde producten, zoals fruit, salades en groenten, goedkoper te maken en snacks duurder, kan het eetpatroon een beetje gestuurd worden. Weg met die vieze vette kroketten!

Reageer op dit artikel