nieuws

Medewerkers positiever over baas dan andersom

Coördineren

Medewerkers oordelen positiever over hun baas dan de baas over zijn medewerkers. Op de vraag hoe leuk de baas of medewerkers zijn als persoon, hoe het is om met ze samen te werken en of zij het soort mensen zijn dat men graag als vriend heeft, reageert de baas aanmerkelijk minder enthousiast dan andersom.

Medewerkers oordelen positiever over hun baas dan de baas over zijn medewerkers. Op de vraag hoe leuk de baas of medewerkers zijn als persoon, hoe het is om met ze samen te werken en of zij het soort mensen zijn dat men graag als vriend heeft, reageert de baas aanmerkelijk minder enthousiast dan andersom. Dat blijkt uit onderzoek van Unique, in samenwerking met TNO.

Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat leidinggevenden kritischer zijn op de eigen effectiviteit en werk. Dat beoordelen zij met een 8, terwijl zij bij hun medewerkers een ‘dikke’ 8 scoren. Qua managementvaardigheden beoordelen medewerkers hun bazen met een lagere score. Medewerkers vinden managers toch afwachtender en passiever dan de manager zelf inschat.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Unique en TNO in het kader van de jaarlijkse ‘De Baas van het Jaar’ verkiezing. De deelnemers, managers en werknemers, beoordeelden op een aantal doorslaggevende onderdelen de samenwerking en de manier van leidinggeven. Het onderzoek geeft in de breedte een beeld over de verhouding tussen baas en medewerker.

Reageer op dit artikel