nieuws

Seksuele intimidatie verdubbeld

Coördineren

Seksuele intimidatie door managers of collega’s kwam in 2003 voor bij 5,3 procent van alle werknemers. In 2002 was dat nog 2,8 procent.

Seksuele intimidatie door managers of collega’s kwam in 2003 voor bij 5,3 procent van alle werknemers. In 2002 was dat nog 2,8 procent.

Ook kreeg vorig jaar 9 procent van alle werknemers te maken met seksuele intimidatie door klanten of passagiers. Het voorgaande jaar was dat nog 7 procent. Dit blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2003 van TNO Arbeid.

De stijging is volgens de onderzoekers te verklaren doordat werknemers sneller aangifte doen. Bij de Arbeidsinspectie komen jaarlijks 2000 klachten binnen over arbeidsomstandigheden, waarvan er zo’n 25 over seksuele intimidatie gaan. De meeste klachten, ongeveer driekwart, gaat over dubbelzinnige opmerkingen. In de helft van de gevallen gaat het over handtastelijkheden.

Lees hier meer over de enquête van TNO Arbeid
Lees hier meer over seksuele intimidatie.

Reageer op dit artikel