nieuws

Veel werknemers liegen tegen hun manager

Coördineren

Een leugentje om bestwil. Bij tijd en wijlen maken we er allemaal wel eens gebruik van. Ook op kantoor. Uit Brits onderzoek blijkt dat de meest kantoorwerknemers wel eens liegen over de reden waarom ze een deadline niet gehaald hebben of waarom ze te laat zijn gekomen.

De meeste kantoorwerknemers hebben wel eens gelogen over een deadline, een smoes ver-zonnen toen ze te laat waren of wanneer ze een vrije dag wilden opnemen. Uit een Brits onderzoek onder 1500 werknemers komen enkele bizarre smoezen en leugens naar voren.

Eerlijk
Zo beweerde een werknemer dat hij in de trein in slaap was gevallen en pas in Schotland wakker werd. Een ander zei dat zijn hond was weggelopen bij het uitlaten. Veel haalt een leugen in de praktijk niet uit. De meeste managers hebben heel goed door wanneer een van zijn werknemers staat te liegen. Volgens een van de onderzoekers, Paul Jacobs van het bedrijf Office Angels, duurt eerlijkheid het langst. Het is vaak beter toe te geven aan een fout omdat fouten maken nu eenmaal menselijk is. Een manager vertrouwt meer op mensen die eerlijk zijn over hun fouten dan mensen die koste wat kost de schijn op proberen te houden.

Hoe ga je om met een liegende werknemer?

  1. Accepteer dat iedereen wel eens een leugentje om bestwil gebruikt. Als je iedereen straft voor elke leugen, hou je weinig werknemers nodig.
  2. Bedenk of je last hebt van de leugens. Als het werk goed gedaan wordt en de contacten tussen collega’s goed verloopt, dan kun je besluiten het zo te laten.
  3. Wanneer de leugens een last worden, probeer dan de leugenaar aan te pakken. Er zijn twee soorten leugenaars:
    ‘Serial liar’: verzint steeds weer een smoes
    ‘Big liar’: vertelt een grote leugen
  4. Om een leugenaar te ontmantelen, confronteer je hem/haar met zijn leugens in een gesprek. Om dat te kunnen doen moet er zeker van zijn dat hij liegt.
  5. Een serial liar zal sneller geneigd zijn te bekennen. Vertel hem/haar dat je beter kunt helpen als je op de hoogte bent van de echte situatie.
  6. Een big liar is lastiger te ontmantelen. Verzamel zelf feiten, waarmee je kunt aantonen dat hij liegt. Omdat grote leugens vaak veel invloed hebben, is het terecht een sanctie daarop te zetten.

Meer informatie over leugens op het werk vind je op de site van Entrepeneur.com:

Reageer op dit artikel