nieuws

Werk aan de winkel

Coördineren

Medewerkers ervaren na preventieve coaching minder problemen in de werk/privébalans en raken minder vermoeid. Hun arbeidstevredenheid neemt toe en de kans op een burn-out vermindert. Ook gaan ze beter om met eigen en andermans frustraties en zeggen ‘veel beter zicht te hebben gekregen op hun functioneren’. Werk aan de winkel dus… managers!

Medewerkers ervaren na preventieve coaching minder problemen in de werk/privébalans en raken minder vermoeid. Hun arbeidstevredenheid neemt toe en de kans op een burn-out vermindert. Ook gaan ze beter om met eigen en andermans frustraties en zeggen ‘veel beter zicht te hebben gekregen op hun functioneren’. Dat concludeert onderzoeker Duijts, epidemioloog van de Universiteit van Maastricht. Zij onderzocht de effecten van Preventieve Coaching op verzuim.

Een korte, intensieve en actiegerichte coachmethode brengt mensen weer in verbinding met hun motivatie en verantwoordelijkheid. Medewerkers leren kritisch naar zichzelf te kijken, hun gedrag aan te passen en de verantwoordelijkheid te nemen voor eigen keuzes. Dat levert positieve resultaten op voor zowel de medewerker als de werkgever. Desgevraagd geven medewerkers aan zich beter op hun plek te voelen in de organisatie.

De reacties van werkgevers zijn eveneens positief. Ze stellen dat de preventieve coaching langlopende energievretende kwesties voorkomt en dat er in korte tijd zichtbare positieve resultaten zijn geboekt. De conclusie is dat ze weer een positief ingestelde, bewuste medewerker krijgen die voor zichzelf weer kansen ziet. Een ander positief punt is dat de kosten van preventieve coaching veel lager liggen dan die van ziekteverzuim of de werving en selectie van nieuw personeel.

Bron: HR Praktijk

Reageer op dit artikel