nieuws

Zo de waard is…

Coördineren

Eénvijfde van de managers denkt dat medewerkers die aankondigen dat zij thuiswerken het in werkelijkheid een dagje rustig aan doen. Bijna vier op de tien managers gelooft zelfs dat medewerkers de werktijd deels zullen invullen met sociale activiteiten, of lekker lang lunchen. Tja… zo de waard is…

Eénvijfde van de managers denkt dat medewerkers die aankondigen dat zij thuiswerken het in werkelijkheid een dagje rustig aan doen. Bijna vier op de tien managers gelooft zelfs dat  medewerkers de werktijd deels zullen invullen met sociale activiteiten, of lekker lang lunchen…  Dat blijkt uit Brits onderzoek onder ruim 1200 werknemers.

Door snelle breedbandaansluitingen en nieuwe technologie zijn er weinig technische belemmeringen meer voor thuiswerken. Het is zelfs mogelijk om in virtuele teams te werken, video- en conference calls te starten en documenten van het netwerk te delen. En dat zowel binnen als buiten kantoor.

Desalniettemin geloven veel managers dat medewerkers die thuis mogen werken, de tijd zullen aangrijpen voor persoonlijke activiteiten, zoals een langere lunch, of de invulling van hun sociale leven. Dat terwijl tweederde van de medewerkers (68 procent) juist vindt dat ze thuis flexibeler om kunnen gaan met werk. Hierdoor zijn ze productiever, denken ze, en werken uiteindelijk zelfs meer dan strikt noodzakelijk.

Bron: Personeelsnet.nl.

Reageer op dit artikel