nieuws

3 young professionals over hun doelen

Coördineren

Ze leggen veel nadruk op ontwikkeling, willen zichzelf graag specialiseren en vinden het belangrijk dat hun ideeën serieus worden genomen. Management Support vroeg drie Young Professionals naar hun visie op het vak en de toekomst.

3 young professionals over hun doelen

Laura Onderweegs (midden) is managementassistent bij Logex, Diana Soet-Benschop (links) werkt als personal assistant bij LeaseWeb en Elise Bloem (rechts) is assistant international activities bij SSR.

Wat vind je het leukst aan je functie?

Elise: “De afwisseling en het contact met bezoekers uit verschillende landen. Er komen veel internationale contacten naar Nederland en die begeleid ik altijd samen met een collega. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het organiseren van alle evenementen van SSR, dat vind ik ook erg leuk om te doen.”
Diana: “Het aanbrengen van structuur en het in kunnen brengen van eigen ideeën. Dat je bepaalde zaken op je bordje krijgt waarvan je denkt dat het vrijwel nooit gaat lukken, en dat je het dan toch voor elkaar krijgt. Daar krijg ik energie van!”
Laura: “Het sociale aspect van het bedrijf waar ik werk. Het is altijd heel gezellig.”

Aan welke eigenschappen hebben jullie het meest?

Elise: “Snel kunnen schakelen. Georganiseerd zijn.”
Diana: “Structureren. Alles kunnen plannen en organiseren.”
Laura: “Flexibel zijn. Prioriteiten kunnen stellen.”

Hebben jullie last van bepaalde frustraties op de werkvloer?

Diana: “Ik ben nogal een ‘bezige bij’ en ben graag overal van op de hoogte. Naast mijn eigen takenpakket pak ik nog wel eens werkzaamheden op die eigenlijk niet bij mijn functie horen, puur omdat ik deze werkzaamheden leuk vind. Hiermee snijd ik mijzelf nog wel eens in de vingers en loopt de werkdruk op. Frustraties zou ik het niet willen noemen, maar ik moet wel echt aan mezelf blijven denken.”
Laura: “Soms heb je gewoon goede ideeën, maar die worden niet altijd serieus genomen. Vrijwel al mijn collega’s zijn wetenschappelijk opgeleid en ik heb het idee dat ze vaak denken ‘jij hebt toch maar HBO’. Het is lastig om je ideeën door te drukken, dat vind ik best frustrerend soms.”

Wat zijn jullie ambities?

Elise: “Ik wil voorlopig blijven, ik heb het hier naar mijn zin. Ik ga wel waarschijnlijk de opleiding MER (Management, Economie en Recht) doen om meer de inhoud in te gaan. Uiteindelijk wil ik graag doorgroeien tot leidinggevende en een licht juridische achtergrond is dan handig. Ik zit heerlijk waar ik zit, maar er moet wel altijd een stijgende lijn in zitten.”
Diana: “Ik werk bij dit bedrijf sinds februari en zit helemaal op mijn plek, dus voorlopig wil ik dit blijven doen. Maar wat ik over 3 jaar doe: geen idee. Het lijkt me een leuke uitdaging om een compleet secretariaat op te bouwen. Ik vind het leuk om ergens structuur aan te brengen en alle processen te professionaliseren en te verbeteren. Verder wil ik in de toekomst graag een HBO Bachelor volgen zodat ik mezelf nog meer kan professionaliseren.”
Laura: “Ik wil graag een functie als projectmanager bij een corporate multinational. Of ik wil auditmanager worden. Verder wil ik graag een master halen. Ik baal ervan dat ik niet een studie heb gekozen die procesmatiger is ingesteld: werktuigbouwkunde of technische bedrijfskunde. Dat technische vind ik heel interessant, de dromen en kansen liggen er nog.”

Denken jullie dat het secretaressevak in de toekomst gaat verdwijnen?

Diana: “Ik denk dat de functies van receptioniste en de personal assistant blijven maar de secretaressefuncties zullen meer richting projectassistent of projectmanager gaan.”

TIP

Wil jij je ook meer richting projectassistent en projectmanagement ontwikkelen? Kijk dan eens bij de trainingen POWERprojectassistent en Projectmanagement.
Je kunt bij Management Support ook andere opleidingen volgen als je wilt doorgroeien. Kijk voor het complete overzicht op managementsupport.nl/opleidingen.
Reageer op dit artikel