nieuws

‘Als ik manager was zou ik meer investeren in trainingen’

Coördineren

‘Als ik manager was zou ik meer investeren in trainingen’

Ze zijn jong, ambitieus en hebben een heel eigen kijk op het secretaressevak, hun taken en vaktrends: young professionals. Waar zien ze zichzelf over vijf jaar? Waar verbazen ze zich over? Wat is hun ambitie? Dit keer: Nadia de Jager, planner (reclame) en secretaresse marketing/communicatie bij radiozender NPO FunX.

Naam: Nadia Jager (24)
Opleiding: directiesecretaresse/managementassistent mbo 4
Functie: planner (reclame) en secretaresse marketing/communicatie bij radiozender NPO FunX

Mijn werk

“Het ondersteunen van de marketingmanager op gebied van agendabeheer, social media, planningen en werving en selectie voor het promotieteam, jaarplanningen, FunX in de media, goodies bestellen, deadlines bewaken en evenementen organiseren. Samen met mijn collega-planner zorg ik voor de ondersteuning van het salesteam en de planning van de reclameblokken op de zender en online bannercampagnes. Verder run ik samen met mijn secretariële collega’s het secretariaat: telefonie, vergaderzalen reserveren, uitjes organiseren, voorraden beheren, ad-hocwerkzaamheden, et cetera.”

Leukste aspect

“Ik vind het fantastisch dat ik deel uit mag maken van dit diverse bedrijf dat steeds populairder wordt. FunX is een radiozender voor en door jongeren. Veel collega’s zijn leeftijdgenoten en dat werkt erg prettig. Iedereen heeft een goede band met elkaar en elkaar in zijn/haar waarden. Geen dag is bij mij hetzelfde. Media staan ook bekend om het snelle schakelen, lastminute-acties en hectiek. In het begin was dit even wennen, maar nu zou ik niets anders willen! Werken bij FunX voelt ook als thuiskomen.”

Ik vind het heerlijk om nieuwe werksystemen tot op de bodem uit te pluizen

Competenties

“Ik hou van aanpakken, snel schakelen en zit niet graag stil. Daarnaast ben ik een controlfreak. Hierdoor hou ik goed overzicht op mijn werkzaamheden en projecten. Ik ben een snelle leerling als het gaat om nieuwe taken en vind het dan ook heerlijk om nieuwe werksystemen tot op de bodem uit te pluizen.”

Verbeterpunten

“Ik vind het moeilijk om werkzaamheden aan anderen over te laten, omdat ik graag zelf de touwtjes in handen heb. Vaak denk ik: ik doe het zelf wel even. Hierdoor krijg ik het heel druk.”

Vaktrend

“De ‘old fashion’ ondersteuner is écht aan het verdwijnen. Ik denk dat ik al een aardige afspiegeling ben van hoe secretaresses in de toekomst zullen werken. Dus wel ondersteunend maar ook uitvoerend, en dat op een veel groter gebied: eigen projecten, inbreng in beslissingen en je mening geven. Het is dus belangrijk dat je jezelf ontwikkelt. Zorg ervoor dat je betrokken bent en inbreng hebt.”

Over vijf jaar

“Ben ik uit de ondersteunende rol en werk ik alleen uitvoerend, hoewel ik ondersteunen heel leuk vind. Ik weet op dit moment nog niet precies welke richting ik op wil, er liggen veel mogelijkheden open.”

Ik verbaas me over

“Hoe collega’s je missen als je er even twee, drie weken tussenuit bent geweest. Ik zie het wel als een blijk van waardering!”

Hard work pays off, dat blijkt

Grootste succes

“Hoe ik tweeënhalf jaar geleden ben binnengekomen als tijdelijke receptioniste voor een zwangerschapsvervanging en hoe ik mijzelf heb ontwikkeld tot wie ik nu ben en waar ik nu sta. Hard work pays off, dat blijkt.”

Blooper

“Toen ik ’s ochtends na mijn zomervakantie de deur opendeed voor iemand en zei: ‘Kan ik je helpen, met wie heb je een afspraak?’ en daarna hoorde dat het een nieuwe collega was die al twee weken aan het werk was. Niet echt een mega-blooper, maar ik vond het wel een beetje akward.”

Als ik op de stoel van mijn leidinggevende zou zitten, dan…

“Zou ik meer investeren in trainingen en opleidingen. Uit vergaderingen is ook gebleken dat er interesse is in interessante sprekers voor creatieve inspiratie. Hier zou ik zeker energie in steken.”

Social media

“Via LinkedIn blijf ik up-to-date en volg ik het nieuws en ontwikkelingen op het vlak van mijn interesses.”

(Vak)boek

#Girlboss is mijn favoriet. Het is een biografie over Sophia Amoruso. Zij weet rond haar 20e niet wat ze met haar toekomst wil en om toch wat geld te verdienen, begint ze met het verkopen van vintagekleding. Dit wordt een succesvol bedrijf, Nasty Gal. Dit boek laat zien hoe iemand door zijn of haar instinct succesvol kan worden.”

Ben je niet ouder dan 33 en wil je ook een keer meedoen aan de rubriek Young Professional? Stuur dan een mail naar verabot@vakmedianet.nl.

Reageer op dit artikel