vraag & antwoord

Wat houdt de functie van officemanager precies in?

Coördineren

De office manager is ‘de manager van het kantoor’, degene die ervoor zorgt dat iedereen op kantoor goed kan werken. Dit omvat organiserende en secretariële werkzaamheden. Met deze invullingen komt de inhoud van de functie in de buurt van facility management te liggen, met het verschil dat de omvang van het kantoor kleiner is en dus een aantal ‘problemen’ […]

De office manager is ‘de manager van het kantoor’, degene die ervoor zorgt dat iedereen op kantoor goed kan werken. Dit omvat organiserende en secretariële werkzaamheden. Met deze invullingen komt de inhoud van de functie in de buurt van facility management te liggen, met het verschil dat de omvang van het kantoor kleiner is en dus een aantal ‘problemen’ en ‘oplossingen’ anders zijn.

In de praktijk wordt er vaak een verkeerde invulling aan de functie gegeven. Vaak wordt aan een office manager een leidinggevende rol toegekend. Dat kan natuurlijk wel, maar het accent zou moeten liggen op ‘faciliteren’ van het kantoor.

Als je meer over secretariële functies wilt lezen, kun je in de Management Support Shop het boekje Een functie met inhoud bestellen.

Wil je zelf als officemanager aan de slag of je skills in deze functie verder verbeteren? Volg dan de intensieve vijfdaagse training Officemanager

Reageer op dit artikel