vraag & antwoord

<strong>Wat gebeurt er met mijn vakantiedagen als ik tijdens de vakantie ziek word?</strong>

Coördineren

Wordt een werknemers tijdens zijn vakantie ziek, dan gelden de ziektedagen niet als vakantiedagen. De werknemer heeft recht op vervangende vakantiedagen voor die dagen waarover de werkgever het loon heeft doorbetaald, dan wel waarover hij op grond van de ZW een uitkering heeft ontvangen. Ook als een werknemer al voor het begin van een geplande […]

Wordt een werknemers tijdens zijn vakantie ziek, dan gelden de ziektedagen niet als vakantiedagen. De werknemer heeft recht op vervangende vakantiedagen voor die dagen waarover de werkgever het loon heeft doorbetaald, dan wel waarover hij op grond van de ZW een uitkering heeft ontvangen. Ook als een werknemer al voor het begin van een geplande vakantie ziek wordt en de ziekte doorloopt tijdens de periode die als vakantie was vastgesteld, gelden die dagen niet als vakantie. De werknemer moet zich wel ziek melden en zich aan de controlevoorschriften houden.

Lees voor alle details Wat te doen bij verzuim tijdens de vakantie? van Pw|de Gids

Reageer op dit artikel