vraag & antwoord

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn manager efficiënter plant?

Coördineren

‘Ik heb constant het gevoel achter de feiten aan te hobbelen en dat ik enkel ad hoc-klussen doe. Mijn manager is namelijk nogal een chaoot en komt pas laat met belangrijke klussen die vaak gisteren klaar moeten zijn… Hoe kan ik haar efficiënter laten plannen zodat ik prettiger kan werken?’ Je kunt haar daar zeker […]

‘Ik heb constant het gevoel achter de feiten aan te hobbelen en dat ik enkel ad hoc-klussen doe. Mijn manager is namelijk nogal een chaoot en komt pas laat met belangrijke klussen die vaak gisteren klaar moeten zijn… Hoe kan ik haar efficiënter laten plannen zodat ik prettiger kan werken?’

Je kunt haar daar zeker een handje bij helpen! Zie hier enkele tips en kijk ook eens bij de linkjes onderaan, naar checklists timemanagement en planning.

 • Neem de tijd voor werkoverleg.
 • Plan dat bij voorkeur dagelijks of wekelijks in.
 • Neem agenda, dag- of weekplanning door.
 • Stel prioriteiten.
 • Leer haar om minder ad hoc te werken.
 • Bekijk samen wat haar ‘tijdvreters’ zijn.
 • Houd ruim rekening met reistijd bij externe afspraken.
 • Combineer afspraken voor haar in eenzelfde regio.
 • Creëer tijd voor je ‘eigen’ werk, dus stuur je manager af en toe de ‘vloer’ op.
 • Houd haar ook aan deadlines.
 • Bewaak haar deadlines.
 • Bewaak haar follow-up.

Sneller vergaderen: voor jou en je manager
Agendabeheer
Flexibel plannen
Timemanagement: aanpak van tijdvreters
Boek: Manage je manager
Training: Manage je manager

Reageer op dit artikel